ISO
23 квітня 2020 року

Дієтичні добавки – необхідна складова профілактики та зміцнення здоров’я

Ліки допоможуть швидше видужати, а дієтичні добавки – не хворіти. Саме тому серед людей, що піклуються про своє здоров’я, так популярні різні нутріцевтики. Вони – важлива ланка профілактики та підтримки організму.

ДД – це додаткове джерело корисних нутрієнтів та біологічно активних речовин. Вони приймаються разом з їжею та збагачують її, роблячи максимально корисною. Добавки випускають у вигляді капсул, саше, розчинів або таблеток. А діючі речовини у них знаходяться в концентрованому вигляді.

Illustration

Які бувають добавки

Виділяють кілька видів дієтичних добавок:

Нутріцевтики – це білки, жири, вуглеводи та мікроелементи, що доповнюють раціон. Вони необхідні при одноманітному харчуванні, нестачі певного нутріенту в меню або його поганому засвоєнні. Нутріцевтики допомагають налагодити обмінні процеси та усунути нездужання, пов’язані з дефіцитом основних поживних речовин.

Парафармацевтики – це біологічно активні речовини, одержувані з тваринної, рослинної або природної мінеральної сировини. Такі добавки мають певні лікувальні властивості. Вони впливають на роботу органів та систем. Допомагають налагодити фізіологічні процеси та попередити розвиток захворювань. Можуть використовуватися у комплексній терапії. Зазвичай спектр біологічної активності добавок широкий. Кожен засіб має декілька напрямків дії.

Пробіотики – це симбіонти людини. Живі мікроорганізми, які населяють кишківник, нормалізують мікрофлору та поліпшують процеси перетравлення їжі. Мікроорганізми впливають на засвоєння нутріцевтиків, вітамінів, імунітет.

Випускають і комбіновані препарати, що включають компоненти різних груп. Всі речовини у добавках знаходяться в строго вивірених концентраціях, які залишаються незмінними протягом усього терміну зберігання.

З чого роблять ДД

Для виробництва добавок використовуються тільки натуральні компоненти:

• Тваринні або рослинні білки, жири та олії.

• Водорості та висушені рослини.

• Харчові волокна.

• Продукти бджільництва.

• Чисті та змішані культури мікроорганізмів.

Всі компоненти використовуються у рідкому або сухому вигляді з мінімальною обробкою, що зберігає корисні властивості та активність речовин. У деяких випадках готові добавки стерилізують або пастеризують.

Головні переваги дієтичних добавок

1. ДД є більш безпечними для організму, ніж медикаменти.

2. Вони, найчастіше, не мають побічних ефектів.

3. Прийом не призводить до передозування та не викликає звикання.

4. При використанні парафармацевтиків підвищується ефект від призначених ліків, потрібна менша кількість медикаментів.

Як виробляють добавки

Виробництвом дієтичних добавок займаються підприємства, що мають сертифікат GMP. Він означає, що компанія дотримується санітарних норм, вимог безпеки та всіх правил виготовлення та зберігання добавок.

Якщо у розробника немає власного підприємства необхідного рівня, то він може замовити виготовлення нутріцевтиків на виробничих потужностях іншого підприємства.

В Україні таку послугу надає компанія Астрафарм. Підприємство було сертифіковано в 2003 році та в 2011 пройшло повторну сертифікацію, підтвердивши відповідність європейським стандартам. Компанія випускає власні добавки та займається контрактним виробництвом.

Як замовити ДД через платформу БіоАд

На базі потужностей Астрафарм можна замовити виготовлення добавок за готовими та власними рецептурами. Для зручності комунікації компанія розробила спеціальну платформу БіоАд. З її допомогою легко оцінити терміни та вартість кожної партії добавок. Конструктор дозволяє вибрати:

• Напрямок дії майбутнього засобу.

• Корисний однокомпонентний або комбінований склад.

• Форму випуску у вигляді капсул, саше або таблеток.

• Упаковку у блістери або банки.

• Дизайн та колір капсул та коробок.

На підставі введених даних розраховується кінцева вартість. Астрафарм займається не тільки виробництвом, але також зберіганням добавок та доставкою їх до місця реалізації.

Тільки ті добавки, які випущені з дотриманням всіх правил та норм виробництва, можуть вважатися корисними та використовуватися для профілактики та оздоровлення.